Proizvodnja

Jeste li znali da je Henkel bio prva kompanije koja je izumila koncept ljepila u stiku? Nakon ovog novog izuma, predstavljen je Pritt, jedinstveni brend koji proizvodi ljepila koristeći krumpirov škrob. Ovakav tip aplikatora dokazano je jednostavan i praktičan način lijepljenja

Stvaranje Pritt ljepila u stiku

Jeste li znali da je Henkel izumio prvo ljepilo u stiku 1969.? Ideja je nastala proučavajući tubu ruža za usne i njenu praktičnost prilikom nanošenja ruža. Ovakav tip aplikatora je dokazano jednostavan i praktičan način lijepljenja i najbolje rješenje za lijepljenje za djecu: jednostavno, uredno i sigurno. Odlične ideje dolaze odasvuda!

Naš tim znanstvenika

Danas, Henkel ima mnogo znanstvenika koji razvijaju nove proizvode i ispituju vlastite ideje u laboratorijima. Koristimo ideju kuhanja za pravljenje ljepila u stiku. Znanstvenici stvaraju ,,recept" za ljepilo po kojima mi kasnije proizvodimo naše proizvode.

Pritt stik ,,kuhinja"

Ovdje počinje proizvodnja - u Henkelovoj Pritt stik ,,kuhinji". Za miješanje svih sastojaka ljepila koristimo veliki spremnik, a zatim sve pomiješane sastojke kuhamo po našem posebnom ,,receptu za ljepilo".

Povratak u prošlost

Gotovo prije 50 godina računala se nisu koristila za proizvodnju ljepila u stiku, a danas su naše tvornice uspostavile puno učinkovitije proizvodne procese koje pratimo uz pomoć računala. Kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete, naši znanstvenici i dalje kontroliraju neke korake u proizvodnji.

Pod tvronice

Proces punjenja počinje kad se prazne tube prenesu iz velike kante preko pokretne rampe na pokretnu traku za punjenje.

Henkel proizvodi 4 veličine ljepila u stiku: 11, 22, 43 i 90 g. Iako imamo različite trake za punjenje za sve veličine, sve rade na isti način u našim tvornicama diljem svijeta.

Automatska mehanizacija

Automatska mehanizacija pomaže u postrojavanju praznih tuba ljepila u stiku na način da sve bude uredno i uspravno poredano. Tube putuju trakom dalje do prvog stajališta, stanice za punjenje.

Ovdje možete vidjeti tube za 11 gramsko ljepilo u stiku kako ulazi u stanicu za punjenje. Naše linije sposobne su za punjenje više od 200 000 stikova dnevno. U ovoj fazi, ljepilo mora biti tekuće kako bi se tube mogle puniti pa je izrazito vruće.

Tube napunjene vrućim tekućim ljepilom nastavljaju svoj put prema stanici za hlađenje prije negoli mogu biti zatvorene čepovima i krenuti u isporuku.

Ohlađene tube spremne su za zatvaranje čepovima.

Automatska mehanička ,,ruka" može postavljati čepove puno brže od ljudske ruke. Nakon što su ljepila u stiku zatvorena, postavljaju se u ladicu za pakiranje - naravno, sve se odvija automatski - i šalju se u drugi hladnjak kako bi se osiguralo da se svo toplo ljepilo pretvori u ljepilo u stiku spremno za korištenje.

To je to!

Ljepila u stiku su otpremljena u trgovine i spremna da vam pomognu u svim ,,ljepljivim" projektima kod kuće, u školi ili u uredu - uredno, brzo i precizno.