Povijest Pritta

Povijest Pritta

1969. Henkel je izumio prvo ljepilo u stiku i od tada svijet lijepljenja više nikad nije bio isti. Otkrijte najzanimljivije  činjenice i događaje koji su se dogodili nakon predstavljanja brenda, npr. kao što je to bila promjena dizajna tijekom godina i  tehnološka evolucija. Zavirite u pozadinu Pritta i saznajte kako je naš svjetski brend izgrađen te kako je lansran u svemir.

1969

1969. Henkel je izumio prvo ljepilo u stiku u svijetu nakon proučavanja ,,lakoće uvijanja" i parktičnosti aplikatora ruža za usne. Od tog trenutka, svijet lijepljenja više nikad nije bio isti, a potrošači su konačno dobili uredan i praktičan način lijepljenja! Gotovo 50 godina nakon što je prvo ,,ljepilo u tubi" stiglo na tržište, Henkel je prodao preko 1 milijarde ljepila u stiku u 121 zemlji, ističući Pritt kao pravi svjetski brend.

1971

Pritt stikovi su postali dostupni u 38 zemalja. Sve je više ljudi prepoznavalo brend i njegovu kvalitetu.

1988

Predstavljen je dizajn stika i ljepilo je postalo jednostavnije za korištenje.

1995

1995. Henkel je akvizirao tvrtku koja se bavila proizvodnjom rolera od njemačke kompanije Pelikan. Pod Henkelovim vodstvom, kao vodeći svjetski proizvođač ljepila, portfolio trvtke proizvođača rolera je proširen s novim, kompaktnim i ergonomskim dizajnima korektura i ljepila.

1999

1999. Henkel donosi ,,suho" označavanje na tržište kao najnoviji dodatak portfoliju rolera. Ovaj jedinstveni marker je i suh i moguće ga je izbrisati. Dodatno, Henkel ulazi na tržište traka za lijepljenje s izumom trake u roleru za rukovanje jednom rukom.

2000

Dok drugi ulaze u novo stoljeće u velikom stilu. Henkel je 2000. počeo  s uvođenjem najuže korekture u olovci za ispravke jednog znaka zasebno. Sada je i najmanje pogreške moguće ispraviti sa samo jednim potezom olovke.

2001


Pritt nije jedini svjetski prepoznati brend, u ožujku 

2003

2003. Henkel je predstavio nove uzbudljive proizvode: ,,PowerPritt" spaja snagu višenamjenskog ljepila s praktičnosti ljepila u stiku. ,,No More Scissors" odnosno škare više nisu potrebne je prozirna traka zupčastih rubova koju je moguće lako trgati rukom. ,,KidsArt" je sveobuhvatna paleta proizvoda za kreativne radove. Kao posljednji, ali ne i zadnji, u nizu su naši novi ,,Refill roleri", roleri s mogućnosti naknadnog punjenja za ljepila i korekture: manji su, poboljšani su i sadrže 17% dužu traku.

2005

Predstavljanjem ,,Correction Comfort Rollera" Pritt omogućuje potrošaču čak i bočno ispravljanje. Konstantan razvoj palete rolera se isplati: ,,Correction Comfort Roller" prati uspjeh Prittovog "Glue Compact Rollera", pobjednika inovacijskog natjecanja ,,Proizvod godine" (FVKK). Zahvaljujući svom izvanrednom dizajnu, Pritt korekturni roler za bočne ispravke osvaja "Red Dot Design Award 2005".

2009

Pritt predstavlja paletu tekućih ljepila, dostupnih kao bočice od 40g i 90g. Uz jedinstven dizajn bočica moguće je lako i precizno baratanje tijekom izrade raznovrsnih kreativnih radova. Njegov ergonomski oblik i formula bez otapala čine ljepilo idealnim za djecu. Za one najmlađe, Pritt je razvio poseban asortiman s ponijima i gusarima.

2010

Ova godina je nezaboravna po predstavljanju ,,ECOMfort Correction Rollera" s kućištem  izrađenim od 89% obnovljivih materijala. Osvojio je 3. mjesto na sajmu u Hannoveru 2010. za ,,Bio-bazirani materijal godine".

Iste godine, Pritt otkriva svoju novu liniju "Refill Roller"" sa srednjim i bočnim korektivnim rolerima, izrađenim od približno 50% reciklirane plastike.

2011

Pritt predstavlja novi ,,Najbolji Pritt stik ikada", koji je, zahvaljujući formuli s 90% prirodnih sastojaka, sigurniji za korištenje za djecu te glađi, jači i uredniji nego ikad prije.

2014

Ove godine Pritt ponovno predstavlja svoja ljepila u stiku u boji za zabavne dekoracije. Pritt Stick u boji i dalje ostaje u ružičastoj i zelenoj boji! Djeca mogu ukrasiti svoje kreativne radove dodavanjem šljokica ili bilo čega drugog što mogu zamisliti. Također dostupno u rasponu boja Rainbow, četiri stika u različitim bojama za ukrašavanje na još šareniji način. I, što je još bolje, svi proizvodi su dostupni u Prittovoj jedinstvenoj formuli od 90% prirodnih sastojaka (uključujući vodu).

2015

Originalni Pritt Stick dolazi s čarobnim zaokretom! Pritt ponovno pokreće Magic Stick u jedinstvenoj, patentiranoj formuli od 90% prirodnih sastojaka*. Magic Blue Stick ima plavu boju, ali se suši prozirno, tako da djeca znaju gdje su već nanijela ljepilo tijekom izrade (*uključujući vodu)

2016

Pritt predstavlja novo ljepila u stiku sa šljokicama u crvenoj i žutoj boji. Djeca mogu uživati u neograničenoj kreativnosti, jednostavnosti rukovanja i upotrebe, izvrsnom vremenu sušenja i performansama. Roditelji se ne trebaju brinuti jer se formula temelji na 90% prirodnih sastojaka*, periva je na niskim temperaturama, pristupačna i stoga bez nereda! (*uključujući vodu).

2017

Pritt predstavlja nove rolere za korekciju i lijepljenje. Zahvaljujući novom fleksibilnom peru koje omogućuje ispravljanje u bilo kojem smjeru nema više trganja ispravljenog.  Novi roleri za lijepljenje opremljeni su novom generacijom ljepljive trake uz koju više nema trganja i petljanja. Glatko i precizno nanošenje za uredno ispravljanje i lijepljenje.