Često postavljana pitanja

1) Što mogu učiniti ako malo ljepila dospije na moju odjeću?

Iako je većina naših ljepila nije tekuća, moguće je da ponekad ljepilo dospije na Vaše rukave. Namačite odječu u hladnoj vodi 10 minuta.

Slijedite uputstva za održavanje s etikete na odjeći i nemojte je čistiti dok je suha.

2) Kako dobro čuvati ljepilo?

Za dugotrajne rezultate zaklopite ljepilo u stiku s poklopcem ljepila i pravilno zatvorite kada ne koristite ljepilo duže od dvije minute.  Tako ćete spriječiti sušenje ljepila.

3) Na što pripaziti tijekom rukovanja ljepilom zajedno s djecom?

Pritt ljepila u stiku ne sadrže otapala, a Pritt Original ljepilo u stiku ne sadržava čak niti PVP. Neki od naših proizvoda su napravljeni od manjih dijelova (npr. tekuća ljepila) te stoga nisu pogodna za djecu do 3 godine starosti i moraju se koristiti isključivo pod roditeljskim nadzorom. 

4) Kako izravnati petlje koje se pojavljuju  u Pritt roleru?

Ako se pojavljuje petlja na traci u roleru, koristite roler 2 ili više puta na komadu papira. Na taj će način petlja nestati.  Najnoviji modeli rolera imaju gumb koji izravnavanje petlji čini još jednostavnijim.

5) Zašto postoje ljepila u rolerima različitih boja?

Koristimo boje kako bismo razlikovali trajne od kratkotrajnih proizvoda.

Trajni proizvodi su označeni crvenom dok su kratkotrajni proizvodi označeni svijetlo žutom bojom. Na ovaj način lako ih je razlikovati ako se nalaze zajedno na Vašem stolu.

6) Koji je najbolji način za…

… lijepljenje fotografija?

Preporučujemo korištenje PowerPritt stika, Refill Rollera ili Roller Compacta.

… za izradu kreativnih radova s papirom?

Preporučujemo proizvode poput PowerPritt stika ili Pritt bijelog ljepila za kreativne radove.

... za ispravak većih površina?

Preporučujemo Refillable Roller.

... za vješanje postera na zid?

Preporučujemo korištenje Multi Tacka.

7) Koliki napor Pritt ulaže u riješavanje problema održivosti?

Prepoznavajući potrebu  za usklađivanjem ekonomskih, ekoloških i društvenih ciljeva, Henkel aktivno prihvaća odgovornost unutar prostora vlastitog djelovanja i doprinosi globalnoj implementaciji održivih rješenja.

1991. Henkel je krenuo s razvojem alternativa za razne sirovine. Za Pritt ljepla u stiku, Henkel je prvi odbacio korištenje sirovina na bazi mineralnih ulja s pogodnim obnovljivim sirovinama.

Kupci kao i potrošači mogu biti sigurni u ispravnost Henkelovih proizvoda koji su pomno ispitani kako bi se osiguralo da su uz pravilno rukovanje izrazito sigurni kako za zdravlje tako i za okoliš.

Npr. naša cijela linija ljepila u stiku ne sadržava otapala. Gotovo 90% sastojaka ljepila korištenih u Pritt stikovima potječe od obnovljivih sirovina, uključujući vodu.

Pakiranje Pritt stikova je bez PVC-a i certificirano tako što je usklađeno s EU dječjim sigurnosnim legislativama. Pritt Refill korekture u rolama jednostavno se ponovno pune, što pomaže štednji resursa i u izbjegavanju pravljenja otpada.

8) Je li istina da je Pritt Stick prvo ljepilo u stiku ikad?

Da, 1969. Henkelov inženjer Dr. Wolfgang Dierichs, izumio je Pritt stik. Dobio je ideju razvijanja ljepila u stiku dok je gledao ženu kako nanosi ruž na usne. Dr. Dierichs je pomislio ,,Zašto ne stvoriti ljepilo u obliku ruža za usne, koje je brzo, uredno i precizno?" - i tako je nastao Pritt stik.

Od tada, svijet lijepljenja više nikad nije ostao isti - potrošači su konačno dobili uredan i jednostavan način lijepljenja!

U više od 30 godina otkad je prvo ljepilo u tubi stiglo na tržište, Henkel je prodao više od 1 milijarde ljepila u stiku u 121 zemlji, a Pritt je prepoznat kao pravi svjetski brend. 

9) Kako spriječiti sušenje stikova?

Specijalni uski zatvarač + sustav tube održavaju ljepilo duže svježim. Na ovaj način se rok trajanja ljepila produžuje za nekoliko godina što pomaže u štednji resursa i izbjegavanju nastanka otpada.

10) Koji su najpogodniji proizvodi za kolaž?

Preporučujemo korištenje Pritt stikova budući da je njihova upotreba uredna i jednostavna.
Također, bijelo ljepilo za kreativne radove je savršenoza lijepljenje svih vrsta materijala za izradu kolaža, slika, modela itd.

11) Volio/Voljela bih znati više o povijesti Pritta. Kako je sve krenulo?

1967., Henkelov istraživač Dr. Wolfgang Dierichs prvi je imao ideju za Pritt ljepilo u stiku. Bile su potrebne samo dvije godine za razvoj prvog Prittovog stika, koji je izgledom podsjećao na ruž za usne: malen i praktičan, uredan za naošenje i uvijek spreman za korištenje. Sve se to dogodilo 1969.

Od tada, Pritt konstantno radi nove inovacije u lijepljenju: od Pritt višenamjenskog ljepila (1972.) do inovativnog Pritt ljepila u roleru (1989.), Pritt ljepila za kreativne radove (2010.) i osvježenog Pritt stika (2011.). Nedavno, inovacije su mogle biti viđene i u portfoliu dekorativnih proizvoda, tijekom predstavljanja prvog ljepila u stiku sa šljokicama (2016.).

1995. Henkel je akvizirao poslovnu jedinicu proizvodnje rolera od njemačke tvrtke Pelikan. Henkel je kao svjetski predvodnik proizvođača ljepila, dalje proširio paletu rolera kako bi uključio nove, kompaktne i ergonomske dizajne za ispravljanje i lijepljenje.

Visoki standardi naših proizvoda nagrađeni su međunarodnim nagradama tijekom godina postojanja.

Za više informacija o povijesti Pritta, molimo Vas da posjetite odjeljak ,,O Prittu".

12) Tko je Mr. Pritt?

Mr. Pritt je prijateljska maskota Prittovog brenda. 

Lik je izmislio 1987. Gospodin Arnold Sindle u Manchesteru u Ujedinjenom Kraljevstvu.

13) Imam ideju koju bih volio/voljela podijeliti! Kako mogu doći do Vas?

Konstantno smo u potrazi za novim zanimljivim idejama! Slobodno nas kontaktirajte.

14) Imam neke komentare vezane za vaše proizvode. Kako mogu stupiti u kontakt s Prittom?

Vrlo smo zainteresirani za Vaše mišljenje o našim proizvodima. Ako imate komentare ili preporuke za poboljšanje, slobodno nas kontaktirajte.