O Pritt Proizvodima

1) Kako ukloniti ljepilo s odjeće?

Bez obzira što većina ljepila nije tekuća, odjeća se ipak može zaprljati ljepilom. Namočite odjeću u hladnoj vodi na 10 minuta.

Slijedite upute za pranje označene na odjeći. Ne nosite odjeću na kemijsko čišćenje.

2) Kako čuvati ljepilo?

Za dugoročne rezultate stavite kapicu na ljepilo u sticku te pravilno zatvorite (ukoliko ne koristite ljepilo unutar dvije minute). To će ga sačuvati od isušivanja.

Sva ljepila vole toplo okruženje, stoga ga čuvajte od smrzavanja.

3) Na što moram paziti kada lijepim s djecom?

Pritt Stick je bez otapala, a Pritt Original Stick je i bez PVP-a. Neki od naših proizvoda sadrže manje dijelove (npr. tekuća ljepila), stoga nisu pogodna za djecu mlađu od 3 godine i trebala bi se koristiti uz nadzor roditelja.

4) Kako mogu izravnati nabore koji se pojavljuju u Pritt ljepilu u rolleru?

U slučaju pojave nabora na ljepljivoj traci Pritt ljepila u rolleru, povucite ga dva do tri puta na komadu papira. To će pomoći da nabori nestanu.

Posljednji modeli Pritt ljepila  u rolleru sadrže gumb koji izravnavanje trake čini još jednostavnijim.

6) Koja je najbolja metoda za…

 • …lijepljenje fotografija?
  Preporučujemo primjenu Pritt ljepila u rolleru.
 • …kreativne uradke od papira?
  Preporučujemo primjenu Pritt White Glue, bijelog ljepila.
 • …lijepljenje filca i tkanine?
  Preporučujemo primjenu Pritt Stick-a.
 •  …korigiranje većih površina?
  Preporučujemo primjenu tekuće korekture Pritt Fluid-a.
 • …postavljanje postera na zid?
  Preporučujemo primjenu Pritt Multi Fix-a.

7) Koliko Pritt ulaže u pitanja održivosti?

Održavanje ravnoteže između gospodarskog uspjeha, zaštite okoliša i društvene odgovornosti desetljećima je temelj naše korporativne kulture. Inzistiranje na održivosti ujedno je dugoročno i poduzetničko te pokriva naše cjelokupno djelovanje duž lanca vrijednosti. Stoga Pritt proizvodi polažu veliku vrijednost na ekološku kompatibilnost i sigurnost proizvoda.

Na primjer, cijela linija naših ljepila je bez otapala. Otprilike 90 posto sastojaka ljepila napravljena je od obnovljivih sirovina.

Pakiranje Pritt Sticka je bez PVC-a i certificiran u skladu sa strogim EU propisima o sigurnosti djece. U Pritt Refill korekturama u rolleru refill se jednostavno zamjenjuje čime se štede resursi i izbjegava dodatan otpad. 

Page 3

8) Da li je točno da je Pritt Stick bio prvo ljepilo u sticku?

1969. g. Henkel je izumio prvo ljepilo u sticku u svijetu, nakon proučavanja ruža za usne! Od tada, svijet lijepljenja više nikada nije bio isti – potrošači su napokon dobili čistu i pouzdanu metodu lijepljenja!

U više od 30 godina, od kada se prvo ljepilo u sticku pojavilo na tržištu, Henkel ih je prodao više od 1 milijarde u 121 državi, ističući Pritt kao pravu svjetsku robnu marku.

9) Zašto je Pritt Stick bolji nego ikada?

Za to postoje 4 glavna razloga:

 1. Pritt Stick ima najjaču početnu snagu lijepljenja u odnosu na glavne konkurente*
 2. Veća učinkovitost:  S Pritt Stickom možete zalijepiti više nego dva puta veću količinu nego s ostalim konkurentima na tržištu. 
 3. Bolje „klizanje“: jednostavnije nanošenje s manje grudica.
 4. Pritt Stick ima formulu koja je u skladu s održivosti  (90% obnovljivih materijala uključujući vodu)

* analiza provedena od strane instituta Fraunhofer IFAM koji su testirali trenutnu snagu lijepljenja u odnosu na konkurentska ljepila u stickovima koji imaju udio na tržištu veći od 5% unutar EU.

10) Kako mogu zaštititi stick od isušivanja?

Poseban zrako-nepropusni kapica-tuba sistem održava ljepilo svježim duže vrijeme: povećan rok trajanja (nekoliko godina), čime se smanjuje potrošnja sirovina i  količina otpada.

11) Koji je najpouzdaniji proizvod za izradu kolaža?

Preporučujemo primjenu Pritt Sticka, zbog njegove posebno čiste i jednostavne primjene.

Također, Pritt White Glue, bijelo ljepilo savršeno je za lijepljenje svih vrsta materijala za izradu kolaža, slika, modela, maketa od papira i svih ostalih kreativnih uradaka.

Page 4

12) Želim znati više o povijesti Pritta. Kako je sve počelo?

Prije 40-ak godina prvo svjetsko ljepilo u sticku započelo je svoj trijumfalni marš diljem svijeta. 1967. Henkelov istaživač Dr. Wolfgang Dierichs dobio je ideju za Pritt Stick.

Trebale su mu samo dvije godine do razvoja prvog Pritt Sticka, što je proizašlo iz proučavanja praktičnog sistema odvrtanja koji se koristi u izradi ruža za usne: mali, čista primjena i uvijek spreman za upotrebu. To je bilo 1969.

Od tada Pritt daje svoj doprinos kategoriji ljepila: Pritt Univerzalno ljepilo (1972) do inovativnog Pritt ljepila u rolleru (1989), ljepljiva traka Pritt Škare nisu potrebne (2002) i naši posljednji proizvodi kao što su Pritt kreativno ljepilo (2010), te obnovljeni Pritt Stick (2011).

1995. Henkel kupuje posao s ljepilima u rolleru od njemačke tvrtke Pelikan. Kao vodeći proizvođač ljepila u svijetu, Henkel je dalje širio asortiman ljepila u rolleru novim, kompaktnim i ergonomskim modelima za korekturu i lijepljenje.

Posljednja inovacija unutar kategorije korektura je ECOmfort roller (2010), prva korektura u rolleru čije se kućište sastoji od gotovo 90% plastičnih dijelova napravljenih od biljaka.

Visoki standardi naših proizvoda  tijekom godina su nagrađivani međunarodnim nagradama.
Dodatne informacije o povijesti Pritta, potražite u dijelu „O Prittu“.

13) Tko je Mr Pritt?

Mr. Pritt je vesela maskota i zaštitni znak robne marke Pritt.  
Ovaj lik osmislio je 1987. G. Arnold Sindle u Manchesteru, UK.

1990. Mr. Pritt  je predstavljen Italiji. Konačno, 2007. Mr. Pritt je prvi puta pozicioniran na Pritt Sticku.

14) Imam ideju koju želim objaviti! Kako Vas mogu kontaktirati?

Uvijek tražimo nove i zanimljive ideje! Molimo Vas da ispunite kontaktni obrazac koji se nalazi ovdje:
kontakt

15) Imam komentare o proizvodima. Kako Vas mogu kontaktirati?

Želimo znati Vaše mišljenje o svim našim proizvodima. Ukoliko imate komentare ili sugestije za poboljšanje, slobodno nas kontaktirajte ovdje:
kontakt