Opće obveze

Održivost i društvena odgovornost

U svojoj Viziji i Vrijednostima, Henkel je deklarirao svoju posvećenost održivosti i korporativne socijalne odgovornosti. Prepoznajući potrebe za usklađivanjem ekonomskih, ekoloških i socijalnih ciljeva, Henkel aktivno prihvaća odgovornost unutar svojeg područja utjecaja i time doprinosi globalnoj implementaciji održivih rješenja.
Kao vidljiv znak svoje predanosti, u srpnju 2003. g. Henkel je deklarirao svoje sudjelovanje u Međunarodnom Sporazumu Ujedinjenih Naroda.

Zaštita okoliša i potrošača

Aspekti zaštite okoliša, sigurnost, zdravlje i kvaliteta desetljećima su Henkelovi najvažniji prioriteti. Kontinuirano poboljšavanje u ovim područjima sastavni je dio naših Vizija i Vrijednosti. Nevjerojatna kvaliteta proizvoda znači više od udobnosti i visoke izvedbe. Nju čine svi sadržaji sigurnosti proizvoda i ekološke kompatibilnosti. Kupci i potrošači jednako tako mogu ovisiti o činjenici da su Henkelovi proizvodi i tehnologije temeljito testirani kako bi osigurali da, kada su upotrijebljeni s namjenom, su sigurni za zdravlje i okoliš.

Pritt Stick: Siguran za djecu

Ljepilo bez otapala Pritt Stick 2009. proslavio je svoj 40. rođendan. Ekonomski uspjeh i uspjeh za okoliš: prodano je više od milijardu komada. Henkel očito postavlja posebno visoke prioritete na ekološku kompatibilnost i sigurnost proizvoda, pogotovo ako ga često koriste djeca. Pritt Stick je bez otapala, bez PVC-a i potvrđeno udovoljava strogim EU zakonima o sigurnosti djece.

Prirodno Pritt: Bazirano na obnovljivim resursima

Pritt Stick prikazuje kako je Henkel vrlo rano zamijenio sirovine na bazi mineralnih ulja sa pogodnim obnovljivim izvorima. 1991. g. Henkel je počeo razvijati alternative za raznolikost sirovina. Mogućnost nalaženja zamjenske sirovine koja bi smanjila ovisnost o PVP na bazi mineralnih ulja, bila je ekonomski zanimljiva, s obzirom da se velika potražnja za PVP-om srela sa samo nekoliko dobavljača.

Kvaliteta ljepila u sticku proizvedenog od zamjenske sirovine morala je biti barem jednaka onoj od postojećih sirovina. Kao potencijalan materijal pokazao se škrob, s obzirom da ima dobre osobine lijepljenja, kada je pravilno kemijski obrađen. Nakon razdoblja razvoja i testne faze od dvije godine, potrošački testovi uspješno su zaključeni te je proizvedena prva generacija Pritt Sticka na bazi škroba. 2000. g. PVP je konačno potpuno zamijenjen. Širom svijeta, Henkel je jedini dobavljač ljepila u sticku na bazi škroba.

Sigurni proizvodi podržani dobrim savjetom

Kompatibilnost Henkelovih proizvoda i tehnologija sa zdravljem i okolišem procijenjen je do detalja. To uključuje razvijanje osobina pojedinačnih sastojaka, njihove koncentracije u proizvodu i uvjete pod kojima se proizvod koristi. Ako se usprkos prikladno dizajniranom pakiranju i detaljnim uputama, proizvod koristi na nepravilan način ili dođe do nesretnog slučaja, Henkelovi potrošači uvijek mogu kontaktirati službu za savjete.
Kontakt

Održivost

Mnoge ljestvice i nagrade prepoznaju Henkel kao globalnog lidera u održivosti i korporativne društvene odgovornosti (CSR). Zato smo prije mnogo desetljeća prihvatili te ideale, ustvari već radimo na rješavanju problema našeg doba, kao što su rastuće opasnosti klimatskih promjena. Imajući to na umu, kontinuirano optimiziramo sve naše proizvode i tehnologije u tri faze njihova životnog ciklusa: istraživanje i razvoj, proizvodnja i primjena.

Ograničena dostupnost vode, energije i ostalih resursa prepoznati su kao globalni izazov. Prihvatili smo taj izazov, a suočavamo se s njim poduzimajući lokalne akcije u 125 zemalja. Cilj nam je dati vrijedan doprinos društvu. Temelj to ga je naša vizija kako ljudima učiniti život jednostavnijim, boljim i ljepšim uz pomoć naših robnih marki i tehnologija. Naš način za postizanje toga na održiv i društveno odgovoran način je kombiniranje vrhunske izvedbe s odgovornošću prema ljudima i okolišu.

Neki od proizvoda i njihova održivost

Ljepila – Pritt Stick:

 • 90 posto obnovljivih sastojaka u ukupnoj masi ljepila (uključujući vodu): bez PVP ili PVA (komponente na bazi ulja)
 • Bez otapala
 • Posebna zrako-nepropusna kapica održava ljepilo svježim duže vrijeme: povećan rok trajanja, smanjena količina otpada
 • Može se prati na temperaturi od 30°C.
 • Proizvedeno u tvornici smanjene emisije**

* konkurenti > 5% unutar EU.
** Objavljeno u Henkelovom izvještaju o održivosti iz 2010., što se može provjeriti na www.sd.henkel.com

Korektura - Pritt ECOmfort Roller

 • Prva korektura u rolleru na svijetu s kućištem napravljenim od 89% prirodne plastike 
 • Bez otapala i kiselina
 • Nagrađeno 3.mjesto za “Materijal na Bio-bazi godine 2010” na sajmu u Hanoveru
 • Jednostavno rukovanje: postranično nanošenje i ergonomski dizajn
 • Savršeno prekrivanje: 8.5m poboljšanog vrhunskog korekturnog sloja
 • Suhi i čisti rezultati korigiranja: odmah se može pisati – bilo kojom olovkom
 • Bez sjena ili rubova na kopijama

Korektura - Pritt Compact Roller

 • Bez otapala ili toksičnih sastojaka koji se nalaze u većini tekućih korektura
 • Jednostavniji i pouzdaniji u odnosu na tekuće korekture: odmah se može pisati   
 • Kompaktan, dostupan u širini od 8,4 mm za rukom pisan tekst
 • Proizvedeno u tvornici smanjene emisije*

* Objavljeno u Henkelovom izvještaju o održivosti iz 2010., što se može provjeriti na www.sd.henkel.com