Stvaranje Pritt proizvoda

Stvaranje Pritt Sticka

Jeste li znali da je 1969. Henkel izumio prvo ljepilo u sticku? Smiješna strana priče je ta da je ideja proizašla iz proučavanja tubice ruža za usne!

Ova vrsta aplikatora pokazala se praktičnim i pouzdanim za nanošenje ljepila.

To je najbolje rješenje za djecu: Jednostavno, čisto i sigurno.

Danas Henkel ima mnogo znanstvenika…

..koji osmišljavaju nove proizvode i testiraju ih u laboratorijima kao što je ovaj.

Jeste li ikada napravili kolač ili kekse? Prilikom izrade ljepila u sticku koristimo iste ideje. Znanstvenici su napravili „recept“ za izradu ljepila kojeg koristimo pri proizvodnji Pritt Sticka.

Pritt Stick "kuhinja"

Ovo je mjesto gdje počinje proizvodnja – Henkelova Pritt Stick «kuhinja». Veliko spremište u pozadini, mjesto je gdje su svi sastojci za ljepilo pomiješani zajedno te se kuhaju prema posebnom «receptu za ljepila».

Nakon što je ljepilo zamiješano, spusti se prema dnu ispod linije za punjenje.

Prije trideset godina, ...

…kompjuteri se nisu koristili za proizvodnju ljepila. Danas, naša tvornica radi puno učinkovitije, a cijeli proces može biti pažljivo praćen pomoću kompjutera.

No, još uvijek neki koraci moraju biti nadgledani od strane naših znanstvenika. Ovdje možeš vidjeti Henkelovog tehnologa kako osigurava da su temperature grijanja i hlađenja ispravne.


Sada se nalazimo na dnu proizvodnog poda 

Proces punjenja počinje kada se prazna tuba za ljepilo u sticku transportira gore sa velike viseće posude prema pomičnoj rampi te na traku za punjenje.

Henkel proizvodi ljepila u sicku u tri veličine: 11, 22 i 43 g. Bez obzira što imamo različite linije za punjenje svake vrste, oni putuju istim putem u svim našim tvornicama u svijetu.

Automatski strojni pogon...

.… pomaže uredno i okomito podići prazne tubice ljepila u sticku. One putuju niz tekuću vrpcu na put prema njihovoj prvoj stanici, stanici za punjenje.

Ovdje naše 8g ljepilo u sticku ulazi na stanicu za punjenje. Naše linije mogu napuniti više od 200.000 stickova u jednom danu. U ovoj fazi  vruće ljepilo mora biti u tekućem stanju, kako bi se mogle napuniti tubice.

Tubice vrućeg, tekućeg ljepila prije zatvaranja i daljnjeg rukovanja, moraju otići do stanice za hlađenje.

Ohlađene tubice spremne su za zatvaranje

Automatska strojna «ruka» može zatvarati tubice brže od ljudske!

Nakon što su stickovi s ljepilom zatvoreni, stavljaju se u kutije za transport – automatski, naravno - te u slijedeći ohlađivač kako bi bili sigurni da se vruće ljepilo pretvorilo u stick spreman za upotrebu!

I to je to!

Ljepila u sticku transportiraju se u trgovine gdje spremne čekaju da ti pomognu u svim tvojim „ljepljivim“ zadacima kod kuće, u školi ili uredu – čisto, brzo i precizno.